r
Nosalty Logó

Csirkemellfalatok sajtos tejszínes mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molnár Erika
Csirkemellfalatok sajtos tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5246 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322 g

Zsír

  • Összesen
    383 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15931.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    5726 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    4743 mg
  • Nátrium
    4697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3781 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 5246 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fél csirkemellet 4 darabra vágunk, majd besózzuk az összes husit. Két közepes méretű tepsi alját, oldalát kikenjük alaposan vajjal.
  2. A husi darabokat egyenként lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a reszelt sajtba forgatjuk (egyszerre kis mennyiségű sajtot tegyünk a tálba, mert különben a tojástól és a liszttől hamar összeáll egy használhatatlan masszává).
  3. Egymás mellé fektetjük őket (nem szabad rétegezni, mert akkor pont az a finom enyhén sült sajtos, tejszínes mártás nem lesz az igazi), és egyenletesen megöntözzük a tejszín felével, majd jöhet a másik tepsi.
  4. Amikor megtelt a két tepsi, alufóliával teljesen befedjük őket, és 175 fokra előre melegített sütőben kb. 1 órát sütjük őket. Majd levesszük az alufóliát róluk, a sütőt 220 fokra kapcsoljuk, és még pár percig sütjük. Figyelni kell rá, hogy világos színű maradjon a sajtos tejszínes mártás, mert különben élvezhetetlenné válik a sajtos-tejszínes mártás íze.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 30147
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 17.

Ajánló

Én fűszeres burgonya hasábokkal, a Párom rizi-bizivel vagy kukoricás rizzsel szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellfalatok sajtos tejszínes mártásban
Molnár Erika 10 recept

Kedvesem kedvence. Sógornőm készítette Neki sok éven keresztül, majd miután összekötöttük az életünket, megtanultam Tőle a receptet. Az egyetlen olyan étel, amit a Párom képtelen megunni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...