Csipkebogyó lekvár Karicától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
karica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g csipkebogyó810 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1294
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g csipkebogyó6480 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
10350
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80g csipkebogyó130 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
207
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1530.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.1 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 121 mg
VÍZ
-
Összesen 293.3 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 1085 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 2130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 11750 micro
-
β-crypt 2415 micro
-
Likopin 34000 micro
-
Lut-zea 10005 micro
Összesen
1294
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12244.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 6770 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 2760 mg
-
Foszfor 2440 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2528.6 g
-
Cukor 1101 mg
-
Élelmi rost 964 mg
VÍZ
-
Összesen 2346.6 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 8680 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 234 mg
-
C vitamin: 17040 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1036 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1240 micro
-
β-karotin 94000 micro
-
β-crypt 19320 micro
-
Likopin 272000 micro
-
Lut-zea 80040 micro
Összesen
10350
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 341 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1880 micro
-
β-crypt 386 micro
-
Likopin 5440 micro
-
Lut-zea 1601 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
-
4 kg csipkebogyó
Elkészítés
- A csipkebogyót alaposan megmossuk, két végét lecsipkedjük. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy az éppen ellepje.
- Miután puhára főtt, aprólyukú paradicsompasszírozón áttörjük.
- A masszát visszatesszük a tűzre, s addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.
- Hozzáadjuk a kristálycukrot, amellyel forrás (bugyogás) után még 10 percig főzzük.
- Forrón üvegekbe merjük, a tetejére teszünk 1/2 kk szalicilt (felbontás után ezt eltávolítjuk róla). Lezárjuk, s meleg dunsztban hagyjuk kihűlni. A 4 kg bogyóból 5 liter lekvár lesz.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8955
- Feltöltés dátuma: 2011. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
karica
17 recept
Gyerekkorom kedvenc lekvárja. Lakóhelyem közelében elég tekintélyes mennyiségben gyűjthető, s ezt évente meg is teszem. A paradicsompasszírozós módszer kevésbé strapás, mint szűrőn áttörni, hamarabb elkészül.