r
Nosalty Logó

Csibe batyu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csibe batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1830 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 457 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1830 kcal
  • 18% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockára vágjuk, és összekeverjük a grillcsirke fűszersóval. Megsütjük egy serpenyőben, ízlés szerint ízesítve friss petrezselyemmel és bazsalikommal.
  2. Miközben a csirke sül, a leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra, és kockácskákat vágunk bele (mint ahogy a gombóchoz szoktuk).
  3. Amikor a csirke kész, a kockák közepébe teszünk néhány darabot (5-6 csibemell-kockát), és a tészta sarkait középen összefogva, kis batyut formálunk.
  4. A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük felvert tojással, esetleg reszelt sajtot is lehet rászórni (én szoktam).
  5. Készre sütjük kb. 20-30 perc alatt sütőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13065
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Ajánló

Én feta sajtos ruccola salival szoktam tálalni, de bármilyen salival nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegeset szerettem volna sütni 3 vendégemnek, és megláttam ezt a receptet, gombával, vega ételnek leírva. Mivel én határozottan nem szeretem a gombát, csirkehússal helyettesítettem, és isteni lett. Sikert arattam vele :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...