r
Nosalty Logó

Csevap ahogy tadimo készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tadimo
Csevap ahogy tadimo készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bekeverés

Összesen 358 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bekeverés

Összesen 1433 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Bekeverés

Összesen 119 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 358 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4319.6 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1433 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Bekeverés

Elkészítés

Bekeverés

  1. Minden hozzávalót összekeverünk, jól összegyúrunk.
  2. Tehetjük mélyhűtős zacskóval a mélyhűtőbe is, de meg is süthetjük. Amennyiben az utóbbira kerülne sor: 2 kisujjnyi vastag, úgy középső ujjnyi (5-6 centis) részeket formálunk belőle. Nem kell erősen összenyomni, de azért megmaradjon egyben. Én úgy szoktam, hogy egy gömböt formálok, majd azt nyújtom szét a tenyeremen, görgetéssel.:) Ezeket egy tálcára sorba rakjuk (ne ragadjanak össze).
  3. Serpenyőt ragadunk, megrakjuk zsírral/napraforgó olajjal úgy, hogy a csevap felét ellepje majd, és végül forró zsírban/olajban forgatjuk a kis huncutokat. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megsültek, vágjunk félbe egyet, nézzük meg, mozog-e még, majd kóstoljuk meg. Ha rózsaszín a belseje, akkor még sütögessük. A külső részén is látszik, mikor készült el, persze ez hústól is függ.... (A darált csirke nem vesz fel sötétbarna színt, ha igen, akkor baj van.) Sütési időt nem írnék, mivel mindenhol más a szerkezet, edény, de a folyamatnak 10 percnél tovább nem igen kellene tartania. (Erős lángon tűzhelyen vagy szabadban rácson se.) Én kerámia serpenyőben sütöm, összesen 5x-6x fordítva, mindig a világosabb felére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4276
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.

Ajánló

Hagymával, ajvárral/ketchuppal fogyasztjuk. Esetleg kajmakkal, ha fellelhető, de bármivel, ami megtetszik hozzá, minden bizonnyal ehető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
tadimo 1 recept

Csevapot régóta készítünk, szeretjük is. Szerbiában nagy kultusza van, a családban régóta ezt a receptet használjuk, nekünk tetszik, remélem másoknak is fog.

Hozzávalók

Bekeverés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...