Citromos-túrókrémes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
304
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1209
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 793.9 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 113.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
304
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 943 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3175.5 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 1043 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 452.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 521 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1238 micro
Összesen
1209
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.4 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
150
kcal
Elkészítés
- A tojások sárgáit és a porcukrot összekeverjük. Hozzákeverjük a túrót. Egy egész citrom héját belereszeljük. Az egyik fél citrom levét belecsurgatjuk.
- Felverjük gépi habverővel a tojások fehérjét, keresünk egy közepes méretű tepsit, beledobjuk a vajat, és előmelegített sütőbe rakjuk.
- A masszába 1 ek lisztet szórunk, fakanállal elvegyítjük, majd egy nagyobb kanál habot is teszünk, ezt is elvegyítjük, majd megint liszt, majd megint hab. Ezt négyszer ismételjük, mivel 4ek liszt kell a sütéshez, igyekezzünk a habot is 4 felé osztani. A massza kész.
- A tepsit kivesszük, az elolvadt vajat elrendezzük, hogy mindenhol legyen az olvadékból a tepsin, majd megszórjuk a liszttel is.
- Beleöntjük a masszát, a tetejét kissé elegyengetjük.
- Addig sütöm, míg a közepére szúrt fogvájón nem lesz tészta, és míg a süti teteje szépen meg nem pirul! Vigyázzunk, a pirulás ne égetés legyen! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11205
- Feltöltés dátuma: 2012. január 25.
Ajánló
Öntetnek áfonyát vagy sárgabarack lekvárt használj!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyuval beszéltem telefonon, mikor mondta, hogy süt otthon a fiúknak. Gyorsan elmondta, mit hogyan. Én pedig alig vártam, hogy nekilássak! Finom lett!