r
Nosalty Logó

Citromos tejszínes babapiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos tejszínes babapiskóta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    219.1 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    686 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 3508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  2. Összekeverjük a tejfölt a gyümölcscukorral (fruktóz), belereszeljük a citromok héját, és belefacsarjuk a levét.
  3. Az elkészült krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínnel.
  4. Egy nagyobb tál alját kirakjuk babapiskótával – amit közvetlenül a művelet előtt narancslikőrben megforgatunk (likőr helyett használhatunk gyümölcspálinkát is, amelyet kevés vízzel hígítunk), majd rákenjük a krém felét, majd újra egy sor piskóta jön, aminek a tetején elsimítjuk a maradék citromos krémet. Nekem a fent leírt mennyiség soknak bizonyult, így hogy ne vesszen kárba a finom krém, egy krémpoharat is készítettem, ezt a receptet külön írom majd le (citromos pohárkrém).
  5. A végén ízlés szerint díszítjük. Én saját készítésű lime-os eperlekvárral dekoráltam, de megszórhatjuk pl.: durvára vágott pisztáciával vagy citrus reszelékkel (lime és citrom héja).
  6. Fogyasztás előtt min. 2 órát hűtőben pihentetjük. Én teljes éjszakára pihentettem (előző este készítettem el a desszertet, így az ízek még jobban összeértek).
  • Tepsi mérete: 27x15x5
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 56098
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a nyáron olvastam a Nők Lapja egyik számában, ahol Kulka Jánossal készítettek riportot a nemrégen megjelent életrajzi - és szakácskönyve kapcsán. Itt mutatták be ezt a receptet. Gondoltam, kipróbálom, de persze ahogy szoktam, kicsit magunkra formáltam. A családunkban eddig nem rajongtunk a citromos édességekért, de ez idéntől megváltozott! Nagy sikere volt az édességnek, férjem felvetette a kedvencek közé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...