r
Nosalty Logó

Chīzukēki - Japán túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Chīzukēki - Japán túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

265
Kalória
11.1g
Fehérje
20.7g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
49.3g
Víz
141.3g
Koleszterin
60mg
Rost
20.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.4 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.6 g
  • Cink
    315 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    243 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    145 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A fehércsokit gőz felett, gyakori kevergetéssel megolvasztjuk.
  2. Kettéválasztjuk a tojást, a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját összekeverjük a túróval, majd hozzáadjuk a csokit, és jól összedolgozzuk.
  3. Óvatosan, lassú kavargatással hozzáadjuk a fehérjét.
  4. Egy kerek szilikonformát kikenünk margarinnal, beleöntjük a masszát, ezt pedig beleültetjük egy tepsibe, amiben kényelmesen elfér, megtöltjük meleg csapvízzel, és betoljuk az előmelegített sütőbe.
  5. 170 fokon (vagy közepes lángon) sütjük 20 percig, tűpróbát tartunk. Nem kell várni, hogy megpiruljon a teteje, mert ennyi idő alatt nem fog.
  6. Kivesszük a formából, és tányérra tesszük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20

Egy blogon találtam teljesen véletlenül. Állítólag világszenzáció, a japánok bolondulnak érte, hát akárhogy is van, én is kipróbáltam, és tényleg nagyon finom és egyszerű. Egy tipp: ha kiszedjük a formából, ne fordítsuk fejre, mert nagyon ragad, én sajnos most megszívtam vele, mert a fél teteje a deszkán maradt, amire kiborítottam. A vizes sütésnek köszönhetően könnyen ki fog jönni a formából. Különben érdemes rögtön dupla adagot csinálni belőle, mert annyira puha és könnyű, hogy szinte eteti magát. Jó étvágyat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!