- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1276 micro
-
β-crypt 385 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 956 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1481 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1204 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 15315 micro
-
β-crypt 4621 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1166 micro
-
β-crypt 352 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A kaliforniai paprikákat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hideg vízzel hűtjük, és meghámozzuk, végül kockára vágjuk.
- Egy lábosba tesszük a chilivel és a borral együtt, majd addig pároljuk, míg megpuhul, és a leve elfő, majd botmixerrel pépesítjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, és tovább főzzük, míg kissé besűrűsödik.
- Mmajd jön a dzsemfix, amellyel együtt 5 percig főzzük.
- Tiszta üvegbe töltjük, (ez a menniység egy 375 ml-es üveghez volt elég), a tetőt rácsavarjuk, és az üveget fejre állítjuk.(Nem kell dunsztolni, ez a dzsemfix legnagyobb előnye.)
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 28942
- Feltöltés dátuma: 2010. december 04.
Ajánló
Mártogatónak, pl. quesedillas mellé, vagy valami sz@r szicíliai hegyecske tetején mindenféle büdös sajtok és csokoládé társaságában, lábat lógatva tudom elképzelni.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Valójában nem chililekvár, hanem chilis lekvár, hiszen azért ember legyen a talpán aki igazi, csakis chiliből készült lekvárt megenne, akármilyen kis mennyiségben is. (Na jó, Bud Spencer. Vagy Chuck Norris.) Előre bocsátom, hogy hőstettet hajtottam végre tegnap este. Ugyanis utálom a paprikát, még a szagától is rosszul vagyok. Ennek ellenére egy kedves olvasóm kívánságára nekiláttam a chililekvárnak. "Szia!!! Írj nekem valamit a chililekvárról.. érdekelne ... Most láttam David Roccot ,aki csinált ilyet, és sajttállal, valamint étcsokival fogyasztotta el egy sz@r szicíliai hegyecske tetejéről bámulva a nagy kékséget.. :) " - szólt az üzenet. Igen, látom magam előtt a jelenetet. Chiliből lekvárt? Az ehetetlen lesz önmagában, kell még mellé valami. A Szakácsok könyvében van paradicsomos chilis jam, de én valami másra gondoltam Kaliforniai paprika? (Még belegondolni is borzasztó, de lássunk neki.) A dzsemfix már korábban is bizonyított, és most sem hagyott cserben. Jelentem, meg is kóstoltam, és finom. Az eredeti David Rocco recept itt. (most, az előbb találtam rá)