Céklasaláta 1.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
629
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1646.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 1391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 758.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6585.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 5564 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.5 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 3034.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1100 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
629
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklákat meghámozzuk, megmossuk és 0,5x0,5 cm-es kockákravagy 2-3 mm-es szeletekrevágjuk.
- Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A sóval, cukorral, köménymaggal ízesítjük és ressre főzzük.
- A tűzről levéve rögtön belekeverjük a balzsamecetet, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. Ha üvegbe tesszük, ugyancsak ezt a levet öntjük rá.
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 123666
- Feltöltés dátuma: 2008. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Ha önmagában fogyasztjuk salátaként, akkor gyönyörű mélybíbor színét kellőképp ellenpontozhatjuk egy kanál ecetes torma fehérségével. A kész salátát üvegbe téve a hűtőszekrényben sokáig eltarthatjuk és díszítésképp, vagy szerves összetevőjeként különféle salátákhoz használhatjuk.