r
Nosalty Logó

Cacio e pepe Dacotától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Cacio e pepe Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 624 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1248 kcal
  • 19% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész borsszemeket száraz serpenyőben, kis lángon 2 percig pirítjuk, majd mozsárban megtörjük (késpengével is nekieshetünk, de a pirítgatást akár ki is hagyhatjuk).
  2. A sajtot finomra reszeljük.
  3. A tésztához felforraljuk a vizet, majd beletesszük a tésztát, és pont az előírt főzési idő feléig főzzük (rendes olasz tészta esetében ez általában 4 perc).
  4. Leszűrjük, és a főzővizet felfogjuk. A tésztát serpenyőbe tesszük, rámerünk két merőkanállal a főzővízből, és kis lángon, rázogatva elkezdjük főzni. Pár perc után hozzáadunk egy nagy adag sajtot és a borsból is bőven.
  5. Átforgatjuk, teszünk még hozzá egy fél kanál főzővizet, és tovább rázogatjuk, forgatjuk, mintha rizottót készítenénk.
  6. A tészta akkor van kész, ha az összes sajt és bors benne van (kicsit kihagyhatunk a tálaláshoz) a tészta al dente, a főzővíz és a sajt pedig egy selymes krémet alkot, ami bevonja az egész tésztát.
  7. Megszórjuk maradék sajttal, egy kis borssal, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 32034
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy lehet 3 alapanyagból a világ legjobb sajtos tésztáját összehozni? Pont így. Recept Bűvös szakács alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...