Burgonyával és paradicsommal sült karaj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g paradicsom36 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
325g csontos sertéskaraj414 kcal
Összesen
705
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g paradicsom72 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
650g csontos sertéskaraj829 kcal
Összesen
1411
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25.3g paradicsom5 kcal
-
31.6g burgonya18 kcal
-
0.6g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
41.1g csontos sertéskaraj52 kcal
Összesen
89
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1159.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 510.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1028 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
705
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.7 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2318.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1338 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1020.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2056 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
1411
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 650 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában elfelezzük. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket az ágakról lesimítjuk. Az egészet összekavarjuk 2 ek olajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy tűzálló tálba rakjuk.
- A paradicsomos burgonyát elosztjuk a tűzálló tálba.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük. 60 perc után esetleg fedjük le alufóliával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8132
- Feltöltés dátuma: 2013. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Szeretem a sütőben készült ételeket. Gyorsan előkészíteni, majd betolni a sütőbe, és már csak várni kell, amíg elkészül. A paradicsomos-burgonyát ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is.