Burgonyalepénykék sütőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
126
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
507
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
126
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2874 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 2420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 279.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
507
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
101
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük.
- Keverőtálba borítva áttörjük, rádobjuk a vajat, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Belekeverjük a tojást, tejet, sót, borsot, és elkeverjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, és alacsony peremű tepsire helyezzük. A tepsit kikenni nem kell.
- Kb. 30 perc alatt barnára sütjük őket. Melegen és langyosan a legfinomabb. Kihűlve a héja megpuhul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 331
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 22721
- Feltöltés dátuma: 2015. május 23.
Ajánló
Pirított szalonnát vagy hagymát, reszelt sajtot is keverhetünk bele, vagy az előbb említettek keverékét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Férfiemberek kedvence. Kívül ropogós melegen, belül puha.