Borsos tokány bográcsban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
V2rider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g marhalábszár320 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
390
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1559
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
77.8g marhalábszár100 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
7.8g fehérbor6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g mangalica zsír11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
122
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 238.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
390
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.3 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3426.8 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 2103 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 955 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1559
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhalábszár
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 dl fehérbor
-
1 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Felvágjuk a húst kisujjnyi tokánycsíkokra, majd a felolvasztott zsíron fehéredésig pirítjuk.
- Rárakjuk a karikára szelt hagymát, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, ha kell, pótoljuk.
- Amikor a hús félpuha, ráöntjük a bort, megborsozzuk, sózzuk.
- Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, ha kell, a vizet pótoljuk, arra ügyelve, hogy mindig kevés legyen alatta a lé.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 28749
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Ajánló
Tarhonyával, főtt krumplival tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
V2rider
21 recept
Ezt a receptet Ínyesmester szakácskönyvéből készítettem, a bor nagyon finom ízt ad az ételnek.