Bodzás piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
14 kcal
A töltelékhez
-
63g lekvár/ dzsem174 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tetejére
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
A töltelékhez
-
250g lekvár/ dzsem695 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tetejére
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
1919
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
12.5g vaj90 kcal
-
0.9g citromhéj0 kcal
-
3.1g lekvár/ dzsem9 kcal
A töltelékhez
-
39.1g lekvár/ dzsem109 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2.2g vaj16 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
A tetejére
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
301
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
481
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 77.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.3 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 251.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1919
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
8 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A tetejére
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a cukorral kemény habot verünk.
- Kanalanként lassan hozzákeverjük a lisztet.
- Citromhéjat reszelünk hozzá.
- Hozzákeverjük a megolvasztott, langyosra hűtött vajat.
- Legvégül egy kanál sűrű lekvárt keverünk hozzá.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe kenjük.
- Forró sütőbe tesszük, majd pár perc után takarékra kapcsolva megsütjük.
- Cukrozott deszkára, majd onnan vissza tiszta konyharuhára borítjuk.
- Megkenjük a sűrű lekvárral és összetekerjük.
- A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
- Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 40210
- Feltöltés dátuma: 2009. január 16.
Ajánló
Más lekvárokkal is készíthető, csak egy a lényeg: sűrű lekvár (dzsem) legyen! Általánosságban használható recept a piskóta csak tojásfehérjéből: 1 tojásfehérjéhez 1 kanál porcukor, 1 kanál liszt és 2 dkg olvasztott vaj. Készülhet belőle püspökkenyér (dió-, narancshéj- és csokidarabokkal, reszelt citrom- és narancshéjjal őzgerincformában sütve), vagy bármilyen krémmel kent piskóta, akár tortalap is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
Egyrészt a hűtőben gyülekező tojásfehérjék felhasználására, másrészt jópofa a rózsaszínű süti! Nekem állandóan hegyekben áll a tojásfehérje, gondolom Ti sem vagytok ezzel másképpen.