Birslekvár feketeszőlővel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Büszkeszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2209
kcal
- 0% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
8835
kcal
- 0% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.2 g
-
Cukor 486 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 963.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
2209
kcal
- 0% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 887 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2301 g
-
Cukor 1943 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 3853.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 367 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 420 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2074 micro
Összesen
8835
kcal
- 0% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt leszemezzük, a birsalmát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
- Együtt tesszük fel főni, a szőlő levében a birsalma szépen megpuhul.
- A puhára főtt gyümölcsöt átpasszírozzuk, a pépet megmérjük.
- A pépet újra felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot.
- Együtt főzzük még 10-15 percet, majd üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24467
- Feltöltés dátuma: 2008. november 19.
Ajánló
Ez a dzsem - hasonlóan a birssajthoz - kemény, zselés lesz, ezért nagyon jó kiflik, hájas tészta töltéséhez is. Ha savanykásabbra készítjük, vadételek mellé is készíthetünk belőle mártást.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Büszkeszósz
29 recept
Szüleim kertjében az öreg birsalmafa minden évben bőséges terméssel örvendeztet meg minket. A birssajt mellett ennek a lekvárnak a készítése is kötelező nálunk.