r
Nosalty Logó

Banános-karamelles pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Banános-karamelles pite
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    381 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3682.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    2108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    506 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2699 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 5120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet finomra ledaráljuk, ráöntjük a megolvasztott vajat, összedolgozzuk, és a kapott "tésztát" nagyon jól belenyomkodjuk egy 19 cm-es tortaformába (kapcsosba, vagy kinyomható aljúba).
  2. 1 óra hűtés.
  3. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, felolvasztjuk benne. Beleöntjük a sűrített tejet, felforraljuk, visszább vesszük a hőt és folyamatosan kavarjuk. (Nem lett kimondottan sűrűn folyós, de a hűtés során szépen megdermed.)
  4. A karamellszószt ráöntjük a kekszalapra és visszarakjuk a hűtőbe újabb 1 órára. (Vagy addig, amíg meg nem dermed a karamellrétegünk.)
  5. A banánt felkarikázzuk, a banánkarikákat koncentrikus körökben, több rétegben elrendezzük a pitén.
  6. Rákenjük a felvert tejszínhabot először egy rendes tortasimítóval, aztán egy evőkanállal csináljunk rá dekorhullámokat.
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20632
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banános-karamelles pite
eztettem 39 recept

Nem írok semmit. Csináljátok meg, kezdjetek neki nagykanállal és adjatok hálát az égieknek ezért a receptért.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...