r
Nosalty Logó

Balatoni kajszis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Balatoni kajszis kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5199.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10427 micro
  • β-crypt
    989 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 4198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, majd a vajjal. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához keverjük.
  4. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elrendezzük rajta a félbeszedett, kimagozott kajszibarackokat, szorosan egymás mellé. Ha 1 kg-nál több gyümölcs fér a tésztára, ne sajnáljuk :)
  5. 35-40 percet sütjük 180°C-on, előmelegített sütőben. Kockára szelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11456
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balatoni kajszis kocka
Rekalein 27 recept

Azért balatoni, mert mikor beleharapok az évi első kajszibarackba, akkor gyermekkorom balatonlellei nyarainak ízét érzem a számban :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...