r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1730 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6916 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1730 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    451.2 g

Zsír

  • Összesen
    461.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10256.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    5857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 6916 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát előző este áztassuk be a vörösborba, majd felhasználás előtt tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
  2. A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni.
  3. Ezután a befűszerezett hússzeletre helyezzünk rá pár szelet feketeerdei sonkát, majd arra ízlés szerint az alaposan lecsepegtetett aszalt szilvát, és tekerjük fel.
  4. Egy nagyobb folpack fóliára kb. 5-6 szelet bacont helyezzünk egymás mellé úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzük rá a pulykamelltekercset, és a fólia segítségével tekerjük fel.
  5. Egy tepsibe tegyük egymás mellé a hústekercseket, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd pároljuk kb. 30 percig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig pároltam.)
  7. Ezután vegyük ki a sütőből, vegyük le a fóliát, ha túl sok lenne alatta a lé akkor öntsünk le belőle, majd kanalazzuk a zsírt a hússzeletek mellé, tegyük vissza a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
  8. Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Például krumplipürét, és vörösboros párolt káposztát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 391
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamellet szívesen készítek égész évben, de a karácsonyi asztal egyik fő fogása mindig is töltött pulykamell volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...