r
Nosalty Logó

Aprósüti-variációk egy tésztára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kislevin
Aprósüti-variációk egy tésztára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    4273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 526 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. Alaptészta: A lisztet és a margarint a sóval vagy a cukorral összegyúrjuk. Fóliába csomagolva behűtjük. Formázás előtt 5-10 perccel kivesszük a a hűtőből, majd formázzuk. Bélelt tepsiben 200 fokon világosra sütjük.
  2. Variációk:
  3. Sajtos stangli: A fél centisre kinyújtott sós alaptésztát lekenjük felvert tojással. Megsózzuk, ráreszeljük a füstölt sajtot. Csíkokra vágjuk, és világosra sütjük.
  4. Köménymagos kocka: A sós tésztát 2 centi vastag téglalappá nyújtjuk, felkockázzuk. Lekenjük felvert tojással. Megszórjuk sóval és köménymaggal, és megsütjük.
  5. Kolbászos pogácsa: A só nélküli tésztába kolbászhúst gyúrunk. Kis pogácsákat szaggatunk, lekenjük tojással és megsütjük.
  6. Sós töltött: A sós tésztából köröket/négyzeteket szaggatunk. Megtöltjük párolt káposztával/juhtúróval/kolbászhússal, és kisütjük.
  7. Diós rombusz: Az édes tésztát fél centisre nyújtjuk. Lekenjük tojással. Megszórjuk cukorral és durvára tört dióval. Rombuszokra szeleteljük, és kisütjük. Vigyázz, gyorsan megég!
  8. Diós kifli és isler: Az édes laptésztát 15 dkg darált dióval és még 5-10 dkg liszttel gyúrjuk össze. Hűtés után a felét kinyújtjuk, kicsi köröket szaggatunk (párosan), és világosra sütjük. A maradék diós tésztát rúddá sodorjuk, szeleteljük. A kezünkkel golyót, majd kis kifliket formázunk. Megsütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk. A köröket másnap málnalekvárral összeragasztjuk, és kakaós mázzal bevonjuk.
  9. Lekváros/diós párna: Az édes tésztából közepes köröket szaggatunk. Megtöltjük lekvárral és/vagy diótöltelékkel, és kisütjük. Porcukorral megszórjuk.
  10. Fahéjas keksz: Az édes tésztába (sok) fahéjat gyúrunk. Vastagabb rúddá sodorjuk, szeleteljük. Golyókat formázunk, amit fahéjas kristálycukorba forgatunk. Sütőpapírra rakjuk, és egy pohárral kilapítjuk. Kb. 15 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 1155
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aprósüti-variációk egy tésztára
kislevin 3 recept

Az alaptészta tetszés szerint ízesíthető, formázható. Zárt dobozban nagyon sokáig eláll! (Egyszer húsvétkor találtam egy üresnek hitt dobozban a köménymagos kockából, ami karácsonyról maradt, és semmi baja nem volt.) Előre össze lehet gyúrni, fóliában a hűtőben heteket várhat a feldolgozásra. A sütési idő függ a tészta vastagságától!

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...