Ananászlekvár xilittel
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g ananász255 kcal
-
100g víz0 kcal
-
330g zselésítő befőzőszer964 kcal
-
40g citromlé9 kcal
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
68g ananász17 kcal
-
6.8g víz0 kcal
-
22.4g zselésítő befőzőszer66 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3167.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 2980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.9 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 575.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 0% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az ananásznak először a két végét vágjuk le (így szépen megáll a vágódeszkán), majd fentről le körben a héját. A kis sötétebb részeket is kivágjuk, hogy csak a sárga húsa maradjon. Hosszában negyedeljük, és megszabadítjuk a belső keményebb "torzsájától". Utána minél kisebb darabokat vágunk belőle, mivel nem nagyon fő szét, ahhoz mérjük, hogy mekkora darabokat látnánk szívesen a lekvárban.
- Az ananászdarabok harmadát pépesítjük, majd az egészet vízzel és a citrom levével feltesszük főni. Viszonylag hosszabb ideig főzzük (kb. fél óra), hogy amennyire lehet, főljön szét a húsa. Nem biztos, hogy szükséges ennyit, de biztosra akartam menni. :) Elvileg folyamatosan kevergetni kell, de percekre otthagytam, és nem égett le.
- Aztán borítjuk bele a zselésítőt, a leírása szerint 7 perc elég rá, de összesen kb. 1 órát rotyogott az ananász, mivel nem ismertem a zselésítőt, nem tudtam hogy működik, nagyon hígnak tűnt. Kistányérra vettem ki egy kanállal, ahogy kihűlt, tökéletesen összeállt a lekvár, szóval tényleg elég lehet a 7 perces főzés a végén.
- Még forrón tiszta üvegekbe töltjük, fóliát és tetőt teszünk rá, és párnák közé dugjuk, hogy ott hűljenek ki pár nap alatt.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 391
- Feltöltés dátuma: 2017. július 01.
Ajánló
A kép szerinti kétszersülttel is nagyon finom, ha nincs diéta, akkor fehér kenyérrel és vajjal isteni lehet:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Lekvárt kívántunk, a diéta miatt most csak hozzáadott cukor nélkül jöhetett szóba. A bolti kb. aranyárban van, szóval adta magát, hogy magad uram, ha szolgád nincs :) Lekvárfőzésben sem vagyok egy mágus, de ezt is el kell kezdeni valahol.:) Ananászból egész évben gyártható, szinte mindig van a boltban. Ehhez a recepthez 2 db közepes méretűt kellett összedarabolni. Az Aldiban lehet kapni saját márkás zselésítőt édesítővel, 330gr-os kiszerelésben, ezt pont 1 kiló gyümölcshöz ajánlják. Ugyan eddig csak 1x készítettem el, tökéletes lett az állaga a dzsemnek :) ( Azóta már megpróbáltam meggyel is, az még hűl, de remélem hasonlóan eredményes lesz.:) ) Hogy mennyi ideig áll el, erről még nem tudok nyilatkozni, de szerintem hamarabb el fog fogyni, minthogy ez kiderüljön. Tényleg nagyon fini :)