r
Nosalty Logó

3 hozzávalós grapefruitos tejszínkrém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
3 hozzávalós grapefruitos tejszínkrém
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pohárkrémhez

A tálaláshoz

452
Kalória
2.5g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
147g
Víz
98.1g
Koleszterin
1.1g
Rost
51.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pohárkrémhez

A tálaláshoz

Összesen 452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pohárkrémhez

A tálaláshoz

Összesen 2708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pohárkrémhez

A tálaláshoz

Összesen 137 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1135 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 452 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    881.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3630 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    6810 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A pohárkrémhez

  1. A grapefruitokat félbevágjuk és levágunk mindegyik tetejéről 6 egészen vékony körszeletet a gyümölcsökről a tálaláshoz. A citrusfeleket kifacsarjuk, a levet leszűrjük és kimérünk belőle 130 milliliternyit.
  2. A tejszínt és a cukrot egy fazékba tesszük, majd közepes lángon felforraljuk. Ha már forr, további 3 percig gyöngyözve főzzük, hogy a víz egy része elpárologjon. Ekkor a tejszín sárgás színt vesz fel.
  3. A 3 perc leteltével lehúzzuk a tűzről a lábost és beleöntjük a leszűrt grapefruitlevet (ne legyenek benn magok, rostok). Elkeverjük: ekkor már láthatjuk, hogy besűrűsödött a tejszín. Hagyjuk 10 percig hűlni.
  4. A grapefruithéjakból kikaparunk minden rostot (figyeljünk, hogy sehol ne lyukadjon ki, mert akkor kifolyik a krém), majd elosztjuk bennük a krémet. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük őket dermedni.

A tálaláshoz

  1. A pohárkrémek díszítéséhez opcionálisan készíthetünk kopogós karamelltetőket is a félretett grapefruitszeletek felhasználásával. Ehhez megolvasztjuk a cukrot egy serpenyőben, majd ha már szép borostyánszíne van, levesszük a tűzről, óvatosan belemártjuk a grapefruitszeleteket egy csipesszel és rögtön kikapjuk őket (különben szétfőnek). Sütőpapírra fektetjük őket és hagyjuk megszilárdulni. Óvatosan lehámozzuk a papírról és a pohárkrémek tetejére fektetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A lehető legegyszerűbb tejszínkrém receptje található itt: tényleg mindössze három alapanyag kell hozzá és meglepő módon egyik sem a zselatin. De akkor mégis mitől áll össze a desszert? A grapefruitban található savtól! Izgalmas és isteni desszert, mindenképpen megéri elkészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!