Hozzávaló
zöldfűszerek tetszés szerint
műanyag jégkocka tartó
Elkészítés
Az éppen aktuális zöldfűszert - petrezselyemzöld, kapor, lestyán, bazsalikom, stb. - vágódeszkán késsel apróra vágjuk. Próbálkozhatunk aprítógéppel is, de ha nem vigyázunk, az pépesre darálja.
Egy régi típusú jégkocka készítő tálcába terítjük a fűszert, és felöntjük kevés vízzel, majd beltesszük a műanyagrácsot, ami elválasztja egymástól a kockákat.
Berakjuk a fagyasztóba minimum 1 napra. Ha megfagyott, kipattintjuk a zöldségkockákat, és egyesével folpackba csomagoljuk, majd zacskóba téve, és a zacskót feliratozva újra a mélyhűtőbe tesszük.
Szükség esetén ízesíthetjük vele a főztünket. Sokkal intenzívebb az íze és az illata, mint a szárított fűszereké, főleg, ha csak a főzés végén dobjuk bele az ételbe.