HIRDETÉS

Hozzávaló

zöldfűszerek tetszés szerint
műanyag jégkocka tartó

Elkészítés

Az éppen aktuális zöldfűszert - petrezselyemzöld, kapor, lestyán, bazsalikom, stb. - vágódeszkán késsel apróra vágjuk. Próbálkozhatunk aprítógéppel is, de ha nem vigyázunk, az pépesre darálja.
Egy régi típusú jégkocka készítő tálcába terítjük a fűszert, és felöntjük kevés vízzel, majd beltesszük a műanyagrácsot, ami elválasztja egymástól a kockákat.
Berakjuk a fagyasztóba minimum 1 napra. Ha megfagyott, kipattintjuk a zöldségkockákat, és egyesével folpackba csomagoljuk, majd zacskóba téve, és a zacskót feliratozva újra a mélyhűtőbe tesszük.
Szükség esetén ízesíthetjük vele a főztünket. Sokkal intenzívebb az íze és az illata, mint a szárított fűszereké, főleg, ha csak a főzés végén dobjuk bele az ételbe.

HIRDETÉS

ÉN SZÁRÍTVA SZOKTAM ELRAKNI . EGY HOSSZÚ ZSINEGRE HURKOKAT KÉSZÍTEK, EZEKBE KIS CSOKROKAT RAKOK ÉS A KAMRÁBAN A POLC ELEJÉBE VERT SZEGEKRE FELAKASZTOM, MAJD HA MEGSZÁRADT, TISZTA ABROSZON LEMORZSOLOM ÉS ÜVEGBE RAKOM. A MÁSIK MÓDSZEREM, PL KAPORRAL, MÉG ZSENGE ÁLLAPOTÁBAN LEVÁGOM A GYÖKERÉRŐL, MEGMOSOM ÉS KIS CSOKROKAT VESZEK AZT ÖSSZEHAJTOGATOM ÉS FEHÉR VARRÓCÉRNÁVAL ÖSSZEKÖTÖZÖM, MAJD NYLON ZACSKÓBA TÉVE A FAGYASZTÓBA TESZEM,DE A PETREZSELYMET ÉS ZELLERLEVELET IS ÍGY RAKOM EL, CSAK EZT VEGYESEN, VAGYIS EGY ZACSKÓBA KERÜL 1 CSOKOR PETREZSELYEM ÉS ZELLER, 1 ZÖLD PAPRIKA, 1/4 KARALÁBÉ, 1/4 ZELLER GUMÓ ÉS KELKÁPOSZTA.EZT HÉTKÖZNAP IS ÉS A VASÁRNAPI HÚSLEVESBE IS TEHETED

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS