Ezt a receptet nagymamámtól kaptam aki a nagymamájától kapta:
Paraszt letzle
4 tojást egy edénybe 2 kanál borral keverj jól össze. 1 font nádmézet,addig keverj amíg habos lesz. Egy citrom héját metéld apróra;4 szerecsendiót hasonlóképpen. 1 font lisztet, felétedénybe felét pedig a deszkára tedd,s az tésztát tőtsd deszkára, s abbúl tésztát csinálj. Letzle formára metéld,kend meg a pléhet fejér viasszal, süsd egyenlő sközépszerű melegségbe. Vedd ki hamarjában metéld le, mert mindjárt megkeményedik és törni fog. Az lenne a kérdésem hogy: Milyen bor kell? Mi az a nádméz és hogy kell habosra keverni? S mennyi 1 font? Ja és mi az a letzle forma?
-
létrehozva
'16 Feb 15 -
utolsó válasz
'16 May 18 -
7
válaszok
-
3.8ezer
megtekintések
-
8
felhasználók