Gyakran csak a megfelelő fűszereken múlik, hogy egy egyszerű zöldségből látványos köretet varázsoljunk. Legtöbbször az a legjobb ízesítés, ha egy zöldséget egy másik zöldséggel, gyümölccsel vagy gyümölcslével párolunk meg.
A brokkolit ízesíthetjük : grépfrút, narancs, fokhagyma, szójaszósz, sötét szezámolaj, mustáros-majonézes öntet
Burgonyát: metélőhagyma, currypor, fokhagyma, joghurt, rozmaring
Spárga: citrusfélék, currypor, méz, gyömbér, citrom, kapor
Kukorica: bazsalikom, vaj, chilipor
Leveles zöldségek (spenót, kelkáposzta, mangold): citrom, kapor, fokhagyma, mazsola, szezámmag
Karfiol: bazsalikom, currypor, mustáros-majonézes öntet
Káposzta: köménymag, fokhagyma, cukor és ecet, szójaszósz, sötét szezámolaj, gyömbér, alma
Bab: olívaolaj, petrezselyem, citrom, szezámmag, szójaszósz
Cékla: balzsamecet, kapor, citrom, rozmaring, alma, pekándió
Gomba: balzsamecet, metélőhagyma, zöldhagyma, petrezselyem, kakukkfű
Padlizsán: bazsalikom, fokhagyma, paradicsom, fekete bab, csípős szósz, szezámolaj
Paradicsom: balzsamecet, bazsalikom, fokhagyma, parmezán sajt
Sárgarépa: citrusfélék, currypor, méz, gyömbér, citrom, kapor
Sütőtök: juharszirup, citrusfélék, mogyorófélék, gyömbér, fahéj, alma, körte, aszalt gyümölcsök
Tök: fokhagyma, citrom, rozmaring, paradicsom
Uborka: kapor, cukor és ecet, szezámmag, szójaszósz
Zöldpaprika: balzsamecet, fokhagyma, olajbogyó, kakukkfű, szójaszósz és gyömbér, csilipor, kapribogyó