A májgombóc ezen áll vagy bukik: se nem túl kemény (kellemetlen beleharapni), se nem túl lágy (szétmállik főzés közben). A massza optimális állagának beállításához ügyesen el kell találni a hozzáadott liszt-dara, a zsemlemorzsa vagy az áztatott-kicsavart zsemle mennyiségét. Ha túl lágy a massza, adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát, lisztet vagy búzadarát, ha túl keményre sikerült, lazítsuk egy kis vízzel/ tejjel. És ne feledjük pihentetni a masszát, legalább fél órán át hagyjuk állni szaggatás előtt.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan legyen rögtön hideg a gyümölcsleves? | leves | 4 | 4.4ezer | '20 Jul |
Mitől lesz habkönnyű a daragaluska? | leves | 3 | 9.3ezer | '16 Apr |
Hogy sűrítsem a krémlevest? | leves | 0 | 3.4ezer | '15 Nov |
Hogyan zsírtalanítsam a levest? | leves | 1 | 4.6ezer | '16 Apr |
Mivel szaggassam a májgombócot? | leves | 0 | 3.5ezer | '15 Nov |