Tedd próbára őket!
Tölts raviolit gond nélkül - a tartóra helyezett tészta könnyebben tölthető, és egyből jól látszik rajta, hol kell felvágni darabokra. A biztonság kedvéért a kés lapjával nyomkodd le a párnácskák széleit. Itt egy szuper recept hozzá!
Borítsd virágba a jeged – buli előtt készíts virágos jeget, ebbe hűtsd be a pezsgőt, a bort vagy a szörpit. Ugye milyen szép!
Csokis keksz – készíts direkt több alaptésztát hozzá, ezt vagy csak a maradékot fagyaszd le, vedd elő bármikor később, dobd a sütőtálcára, edd kedvedre!
Készíts saját töltött csokit – ez itt éppen nutellával, karamellel és a tetején nagyszemű sóval készült, de használd nyugodtan a fantáziád!
Borkockák – maradt az üveg alján egy kevéske borocska? Másnapra már nem az igazi, főleg, ha a dugóját sem találod. Inkább fagyaszd kockákba és használd fel a következő ragu készítésénél!
Bőrhűsítő jégkockák – fagyassz aloegélt a mélyedésekbe. Kapj elő egyet, ha leégtél, megkarcoltad a bőröd, megkarmolt a cica vagy éppen hozzáértél a forró vasaló széléhez, és ezzel hűsítsd a sebesülésed.
Tartósíts fűszernövényeket – vízben, vajban és olívaolajban is megteheted. A vizeset tedd leveshez, a zsiradékban fagyasztott bármilyen hús- , zöldség vagy tojássütéshez, pirításhoz szuper lesz.
Jegeskávé a köbön – fagyaszd le mindkét alkotóelemét! Külön a tejet és a kávét. Aztán jöhet a mixer, és az izgalmasabbnál izgalmasabb keverési ötletek!
Ha akcióban van a citrom géppel lecsavarok egy csomót és jégkockatartóban lefagyasztom, a citrom jégkocka MINDENBE jó.