Amikor elkészülünk a bejgli töltésével, le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni, majd le kell kenni tojásfehérjével. Lehet mindkétszer felvert tojással kenni, az idő a száradáshoz kell, mert a kétszeri kenéstől és kétszeri száradástól lesz márványos a bejgli. Egyes források szerint még szebb lesz, ha először hosszában, másodszor keresztben kenjük (vagy fordítva). Ne folyjon a tojás a tepsire, mert csúnyán megég, és a tésztán csúf fekete foltot hagy. Ha szurkálunk, azt a kenések után tegyük, különben a tojás eltömi a lyukakat.
Hűvös helyen, de nem hűtőben kell tárolni. Ha meleg helyen tároljuk, akkor túlkel. Ésszerű a bejglit reggel elkészíteni és lekenni, délután vagy este újra lekenni, majd másnap reggel megsütni. Egyszeri kenéstől is meg lesz a bejgli szép színe és fénye, csak nem lesz márványos; viszont rögtön mehet a sütőbe.