HIRDETÉS

A megpakolt és lekötött zacskó egyik felét szurkáljuk meg néhány helyen. (Sose rázogassuk, mert könnyen kiszakadhat.)
Tehetjük a zacskót a rácsra is, de ha az abszolút biztonságra megyünk, először kerülhet tepsire és úgy a rácsra. (Mindig a megszurkált felével felfelé tegyük a sütőbe.)
Ügyeljünk arra, hogy ne hevítsük túl a sütőt, mindegyik zacskótípuson feltüntetik a maximális sütési hőt, ezt tilos átlépni, különben pórul járhatunk, és a ráolvad a fólia a rácsra.
Arra is figyeljünk, hogy legyen a zacskó felett elegendő hely a sütőben, ugyanis jócskán megdagad a tasak a sütés közben.
Húsok, de akár zöldségek sütése esetén is érdemes a sütés vége előtt 10-15 perccel felnyitni a zacskót, hogy megpirulhasson a sütőzsák tartalma.
A tasak felvágásakor vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat a kicsapódó gőzzel!

HIRDETÉS

1 hónappal később

Kezdő zacskóban sütő koromban olvastam egy használati utasításban, hogy tegyük az alapanyagokat és fűszereket a zacskóba és rázzuk össze. Na, ezt sose tedd vele, mert a fűszerek (+ az olaj) szétkenődik a zacskó teljes felületén és úgy ráég, mint a parancsolat. Ha keverni kell, azt mindig külön tálban tedd, majd a cuccot öntsd szépen a zacskó aljába.

2 hónappal később

Én sosem rácsra teszem, hanem tepsibe, mert akkor biztos, hogy nem az egész sütőt kell kisúrolni, hanem elegendő csak a tepsit kimosni. A másik, hogy a zsák ugye meghízik, legyen neki elég hely, nehogy hozzáérjen a sütő tetejéhez vagy a fűtőszálhoz. Kilukad, ráég.

10 hónappal később

Én sűrűn használok sütőzacskót, ( mindig tepsibe rakom ), legutóbb a müa. szalag -amivel lezártam-, olvadt meg és ragadt a tepsire....

15 nappal később

Én eddig se bíztam abban a műanyag szalagban! Azt szoktam csinálni, hogy magából a zacskóból vágok le egy keskeny csíkot és azzal kötöm össze.

7 hónappal később

"Kezdő zacskóban, sütő koromban" :smile: Jópofa :smile: Véletlenül találtam rá erre a cikkre, a gyakorin olvastam, hogy valakinek megolvadt a zacskó. Jó pár éve használok sütőzacskót, de szerencsére még sosem fordult elő velem, hogy megégett volna. Méretre vágom a zacskót, hogy legyen helye bőven a sütni valónak és sosem pakolom tele. Csirkét szoktam és fagyasztott zöldség mixet párolni/sütni. Egy evőkanálnyi olajat szoktam bele tenni és a zöldséget egy kicsit összeszoktam rázni/átforgatom, majd alaposan átbökdösöm a zacskót. Lehet, hogy akkor nekem szerencsém volt hogy még sosem égett ki a zacskó.

HIRDETÉS

Én a sütőzacskót nem szoktam kilyukasztgatni, mert, ha netán meg akarnám fordítani, akkor minden kifolyik. A keletkező gőz eltávozásához egyszerűen nem húzom szorosra a lezáró gyűrűt!
Az így maradt kis lyukon tökéletesen kijut a felesleges pára és nem durran ki a zacskó!

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS