A sütőzacskóban zsiradék nélkül lehet sütni együtt a zöldségfélékkel. Az ízek, aromák együttese különösen finommá teszi az ételt. Készíthetünk benne húsokat és zöldségeket is. Egyszerűen a sütőzacskóba kell betenni az előkészített, megfűszerezett húst, zöldséget. A zacskó anyagából levágott csíkkal kell lekötni. Tűvel meg kell szurkálni. Közvetlenül a sütő rácsára lehet helyezni. A meleg hatására felfúvódik a zacskó.
A sütő nem lesz piszkos: nem fröcsköl, nem folyik ki, nem kell forgatni, pótolni az elpárolgott nedvességet. A sütés végén ollóval fel kell vágni, és már tálalható is az étel.
Sokfelé kapható, a csomagoláson pontos használati utasítás van, illetve feltüntetik az egyes élelmiszerek elkészítésének idejét is.