HIRDETÉS

A töltelék legtöbbször darált sertéshús, de lehet vegyesen keverve marhahússal is. Csak marhahúsból viszont nem célszerű készíteni, mert túl száraz lenne a végeredmény. Készülhet háromféle húsból is: tehetünk egy kis darált pulykát is az előző kettőhöz, arra ügyeljünk, hogy combhús legyen, semmiképpen se a száraz mellehúsát válasszuk.

HIRDETÉS

2 hónappal később

Általában a sertés dagadót ajánlják a hentesek. De ha mégis marha- vagy pulyka húst választunk, daráljunk hozzá füstölt szalonnát. Rendkívül finom lesz, és zamatos a hús, és nem lesz száraz. A húshoz kilónkét, 10-15 dkg füstölt hasaalja szalonnát használjunk. Amennyiben nincs darálónk, vágjuk apró kockára a szalonnát, majd kissé olvasszuk ki a zsírját, tegyük rá a másik húst, forgassuk össze. A továbbiakat, már a töltött káposzta receptjeként kell folytatni.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS