A rostfogyasztás, a mellett, hogy napi szükséglete a szervezetnek, koleszterincsökkentő, vércukorszint szabályozó, sőt, fogyást segítő hatású is. Ahhoz, hogy ne legyen rostszegény az étrended, fogyaszd a következő ételeket:
- Teljes kiőrlésű gabonák
- Barna rizsliszt (4,6 g rost/100 g), barna rizs (3,5 g rost/100 g)
- Kölesliszt (10,5 g rost/100 g), köles (8,5 g rost/100 g)
-
Quinoa (7 g rost/100 g)
- Aszalt gyümölcsök
- Gyümölcsök, lehetőleg héjjal
- Szárazhüvelyesek: bab, borsó és lencsefélék
-
Útifű maghéj (66,7 g/ 100 g) / Bővebben az útifű maghéjról
-
Lenmag (27,3 g rost/ 100 g)
- Zöldségek
-
Zabpehely (10 g/ 100 g)
Még többet a rostokról itt olvashatsz.