Még krémesebb puding:
A puding különösen krémes állagú lesz, ha a kihűlt pudingot konyhai robotgép segítségével rövid ideig még egyszer felverjük.
Nem ég le a tej
A tej nem ég le, ha a puding főzése előtt az edényt hideg vízzel kiöblítjük, vagy a szükséges cukor felét az edény aljában eloszlatjuk, utána öntjük rá a tejet (nem keverjük meg), és úgy forraljuk fel. A cukor, amely csak lassan olvad fel a tejben, megakadályozza a leégést.
Puding kóstolása
Ha a pudingot főzés közben megkóstoljuk, a kanalat ne tegyük újra a pudingba, mert az amiláz enzim, amely többek között az emberi nyálban is található, megakadályozhatja a főzőpuding megszilárdulását.
Nem bőrösödik a puding
Ha a pudingot elkészítése után poharakba töltjük, mielőtt a hűtőszekrénybe tennénk, befedhetjük a pohár száját celofánnal. Így a puding sokkal lassabban kezd el bőrösödni, tovább megőrzi a tetején folyós, krémes állagát.
A tej túlforrásának megelőzése
Könnyen megelőzhető a tej túlforralása, ha a forralás közben egy fakanál vagy habverő segítségével megkavarjuk. Ezáltal a tejen nem képződik pille, a kavargatás továbbá megakadályozza a gázbuborékok képződését, melyek tejhabbá állnak össze, és a tej robbanásszerű gyorsasággal kifut.