Hosszú ideje kutatom a tökéletes pizzatészta titkát, a legutóbbi próbálkozásomnál végre úgy döntött a családom, hogy megtaláltuk... Az ötletet Jamie Olivertől vettem...
A tészta elkészítése hagyományosan történik (én eszerint készítem: 50 dkg liszt, 300 ml víz, 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő, de mindenki használhatja a bevált receptjét, a titok nem a tésztában rejlik...:)), majd elosztom annyi felé, ahány kört szeretnék készíteni, ezt a serpenyő mérete is befolyásolja majd.
Veszek egy serpenyőt, és az első kinyújtott kört beleteszem, a tűzhelyen lassú tűzön megpirítom az alját. Az sem baj, ha 1-2 helyen barnább lesz, ettől csak még finomabb. Miközben az alja pirul, még a serpenyőben ráteszem a szószt, a feltétet, végül a sajtot, és ezek után mehet a sütőbe (akinek sütőben is használható a serpenyője, az azzal együtt, akinek nem, az tepsire csúsztassa át), kb. 5 perc még a sütőben, és készen is vagyunk! Jó étvágyat!