HIRDETÉS

Rövid szezonja miatt a friss medvehagymát csak rövid ideig élvezhetnénk,
azonban a mélyhűtőben tárolva, sokáig megőrzi ízét és értékes
hatóanyagait.

Ledarálva nagyon összeesik, kis helyen elfér, érdemes még a tömött mélyhűtőben is találnunk neki egy pici helyet.

Alapos mosás után a levélkéket nagyobb darabokra, a szárát kisebb
karikákra vágjuk, és aprítógépbe rétegezzük a következő sorrendben:

  • levélkék

  • darabos só

  • szárkarikák

  • olívaolaj

Néhány másodperces darálás után jöhet a következő adag (a már elkészült
pépet ki se kell venni az aprítógép tartályából, kicsire össze fog
esni).

Felolvadás után krémekbe, majonézbe, salátaöntetbe keverhetjük, felhasználhatjuk pesto vagy krémleves készítésére.

HIRDETÉS

7 hónappal később

Így is lehet, de érdemesebb fagyasztani. Akkor tetszésed szerinti mennyiséget használhatsz belőle, nem kell attól félned, hogy elsózod vele az ételt. Én évek óta fagyasztok medvehagymát. Folpackra, egymásra terítek a méretétől függően10-15 levelet, majd szorosan felcsavarom. Később fagyottan karikázom és vágom apróra kis hurkákat. Így is kevés helyet foglal, könnyű kezelni, az íze pedig olyan, mint a frissé. Mártásba, muffinba, levesbe, bármibe jó. Annyit szoktam fagyasztani, hogy kitartson az újig. Próbáljátok ki!
.

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS