Címkék:
vacsora
csemegekukorica
kukoricakonzerv
kukoricabefőtt
- Válasszunk feszes és világos szemű kukoricát.
- Főzzük meg a kukoricacsöveket enyhén sós vízben (hideg vízbe rakjuk a kukoricát, és a forrástól számítva 10 perc múlva van készen).
- Vágjuk le a kukoricaszemeket éles késsel.
- A levágott szemeket tegyük fertőtlenített befőttes üvegbe. Közben a kukorica főzőlevét forraljuk tovább, ízesítsük kevés cukorral, sóval és ecettel (tényleg kevéssel).
- A levet szűrjük rá a kukoricával telimert üvegekre, tegyük teljesen tele a lével, és zárjuk le az üvegeket, majd helyezzük vízzel teli lábosba, és gyöngyöző vízzel dunsztoljuk őket fél órán át, aztán jöhet a száraz dunszt.
- Másnap, ha kihűltek, mehetnek a kamrába.
befozo
#2
- A kukoricáról levágod a szemeket.
- Megfőzöd egy picit sós vízben
- Levet készítesz sóból és egy kevés ecetből
- Az üvegeket üresen a sütőbe rakjuk
- A tetőket vízben forraljuk ha új ha régi
- Egy kukta aljára kb. 5,5 cm FORRÓ vizet öntesz. Felteszed forrni.
- A forró üvegeket megtöltöd a nyakáig.
- Egy papírtörlővel töröld le a csavarját és a tetejét az üvegnek
- Rárakod a forró tetőt.
- Bele állítod a kuktába
- Másfél órát gőzölöd miután elkezdett sípolni.
- Hagyd benne kihülni holnapig.