Sokat mosolygok, ha egy recept alaplevet említ....Mindenki tudja, aki egyszer már ragadott a kezébe fakanalat, hogy mi is az alaplé: eltesszük, lefagyasztjuk az általunk korábban főzöttből.
Mióta viszont megjelentek a jobbnál jobb leveskockák, levesporok, családomban soha nem teszünk félre sajátunkból - legfeljebb a maradékból - "alaplének". Ez nem a reklám helye, de mióta a KNOR előjött poraival, kockáival, zseléivel (!) (jó régen már), azóta mindig van itthon "alaplé". Nem is akármilyen! Nem túlzok, ha azt mondom, hogy pl. a "Házias levesalap/Tyúk" zselé fél liter forró vízzel, némi cérna-metélttel fenségesebb ízélményt nyújt, mint olykor néha életemben egy egy "híres" háziasszony tyúkhúslevese nyújtott ! (Az viszont szégyen, amikor pl. egy húsleves receptúrájában minden hozzávaló között ott szerepel a leveskocka....!) Próbálkozzatok jó szívvel, bizalommal !