A hagymát vékonyan szeleteljük (akár karikára, csíkokra, kockákra), utána bőven sózzuk, végül 1 kiskanál ecetet (20 %-ost szoktam) öntünk hozzá. Összekeverjük, és 10-15 percig hagyjuk állni.
Tipp: Ha nem ecetesen akarjuk felhasználni, párszor leöblítjük vízzel, és elmegy az ecet íze.
Sütőben sütött burgonyához, szalonnához szoktunk ecetes hagymát csinálni. Nincs is jobb egy "paraszt" vacsoránál.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Hogyan érdemes előkészíteni a bejgli tésztáját? | előkészítés | 0 | 1.6ezer | '17 Jul |
Hogyan tudok édesmorzsát készíteni? | előkészítés | 0 | 2.2ezer | '17 Aug |
Mit tegyek ha a mirelit zöldbab belefagyott a dobozába? | előkészítés | 0 | 2.0ezer | '17 Aug |
Hogyan aprítsam a hagymát? | előkészítés | 0 | 1.9ezer | '15 Nov |
Szeretném elrakni a zöldfűszereim télire. Valami ötlet? | előkészítés | 1 | 2.8ezer | '17 Jul |