HIRDETÉS

A medvehagyma szezonjában érdemes gondolni az év többi szakaszára is, feltankolni az érétekes levelekből, és mélyhűtőbe dugni: tisztítás és szárítás után, kisebb kötegekbe szedve, fóliába tekerve tegyük a fagyasztóba. Így egész éven át élvezhetjük.

HIRDETÉS

4 hónappal később

Én télire olajban is tárolom. Megmosom, alaposan megszárítom, hogy a levélen ne legyen víz. 2-3 mm szélesre összevágom, és beleteszem magas nyakú befőttes üvegbe. Kb. 4 cm hely maradjon az üveg pereméig. Öntsél rá annyi étolajat ( nekünk ez jön be inkább, mint az oliva) , hogy ellepje a hagymát.Tegyél az üveg alá edénykét. A hagyma elkezd felfelé igyekezni. Napjában keverd meg. Amikor már nem akar kijönni, csavard rá a kupakot.Tedd a hűtőbe. Egy évig is bátran fogyasztható pogiba, kenyérbe, vajkrémbe stb.
Üdv Mari

Én fagyasztani szoktam amit úgy csinálok hogy megmosom,lecsurgatom szárazra,elrakom 10-15g-os csomagokba és meg a fagysztóba

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS