Bedagasztjuk a kelt tésztát, majd két egyforma gombócban duplájára
kelesztjük. A kelesztési idő végén az egyik gombócból kerek lapot
nyújtunk és - FONTOS! - már ekkor áthelyezzük a tepsibe (a formázást
követően már nem lehet ide-oda rakosgatni, tönkremegy a minta!).A kinyújtott lapot egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd
kinyújtjuk a másik gombócot, és befedjük vele a már megkent
tésztalapot. Pizzavágóval, esetleg éles késsel körbevágjuk, hogy szép
kerek legyen, a potyadékot eltesszük, abból lesznek a közepére a bogyók.A mű közepét megjelöljük belisztezett pogácsaszaggatóval vagy egy
pohárral. A jelölésig teljes mélységében bevagdaljuk a tésztát, olyan
formát kell kapnunk, mint ahogyan az ovisok rajzolják le a napocskát. Az
így kapott szirmokat megtekerjük, a szirmok külső, kiszélesedő végén
még ejtünk 1-2 bevágást 2 cm hosszan.A korábban levágott tésztadarabkákból pici gömböket sodrunk, ezekkel díszítjük a napraforgó közepét.