A fehérjehabhoz keverjük a felhabosított cukros tojássárgákat, ne pedig fordítva (különben szökik a levegő az előzőből), és a végén ehhez szitáljuk hozzá a lisztet. Mindezt nagyon óvatosan végezzük, hogy ne törjön össze a hab, félkörös, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a tésztát, és közben a tálat is lehet forgatni.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Mi a jó mézeskalácstészta második szabálya? | süteménytészták | 0 | 3.0ezer | '15 Nov |
Mennyire legyen vastag a mézeskalács tészta? | süteménytészták | 0 | 4.4ezer | '15 Nov |
Mitől lesz puhább a mézeskalács? | süteménytészták | 3 | 4.9ezer | '17 Jan |
Tészta nyújtása, hogy ne legyen túl lisztes az utolja? | süteménytészták | 0 | 3.1ezer | '15 Nov |
Mi a tökéletes omlós tészta titka? | süteménytészták | 1 | 7.2ezer | '19 Nov |