A fehérjehabhoz keverjük a felhabosított cukros tojássárgákat, ne pedig fordítva (különben szökik a levegő az előzőből), és a végén ehhez szitáljuk hozzá a lisztet. Mindezt nagyon óvatosan végezzük, hogy ne törjön össze a hab, félkörös, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük a tésztát, és közben a tálat is lehet forgatni.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Mennyire legyen vastag a mézeskalács tészta? | süteménytészták | 0 | 4.4ezer | '15 Nov |
Mitől lesz könnyű, levegős a kalácstészta? | süteménytészták | 0 | 4.1ezer | '15 Nov |
Hogyan lehet egyenletes piskóta lapokat sütni? | süteménytészták | 0 | 4.3ezer | '15 Nov |
A piskótatészta készítésének van valamilyen alapszabálya? | süteménytészták | 4 | 4.6ezer | '19 Mar |
Mi a jó mézeskalácstészta első szabálya? | süteménytészták | 0 | 2.9ezer | '15 Nov |