Iszonyú mennyiségű gasztronómiai magazinom van (teljes Magyar Konyha, Príma Konyha, és még vagy húszféle ilyen-olyan magazin teljes sorozatban, magyarul-németül) - ebben a formában tökéletesen használhatatlanok. Nagy munka, de nekiláttam: átlapozok minden számot és a nekem tetsző recepteket beszkennelem. (Tehát csak magát a receptet, ha kell, körbevágva, több oldalast összeillesztve.) Ezután átnevezem és ettől kezdve bármilyen csoportosításban összerendezhetem. Ha egy recept több helyre is kell (pl. megtetszik a köret és a mártás is), csak megduplázom a fájlt és már több helyre is betehetem. Csak a könyvtár-struktúrát kell jól kitalálni, ettől kezdve bármilyen szempont alapján lehet benne keresni. Például a sertéshús könyvtárat több alfejezetre osztottam, van benne karaj, darált hús, szűzpecsenye, comb, oldalas, csülök, stb. De külön-külön tartom a különféle zöldségek hasznosítását is (bab, borsó, káposzta, tök, stb.). Külön ki lehet gyűjteni a karácsonyra, húsvétra, születésnapra, bármire jó recepteket is - a számítógép bármekkora adathalmazzal elbír!
Ajándéknak is príma, felírom egy DVD-re és mindenki örül neki!