A serpenyőnk lehetőleg legyen vastag falú, amely jól tartja a hőt.
Kb. 2 cm magasan álljon a zsiradék a serpenyőben, így nem merül el a panírozott hússzelet, csak lebeg benne.
Használjunk semlegesebb ízű olajat (pl. mogyoróolajat), de süthetjük sertészsírban, tisztított vajban vagy olaj és vaj keverékében is.
Ne feledjünk olajhőmérséklet-próbát végezni a sütés megkezdése előtt.
Fedő nélkül süssük, és közben óvatosan rázogassuk a serpenyőt, hogy felülről is kapjon olajat a hús, ne tapadjon rá a panír.
Sütés után kétféleképpen járhatunk el: vagy konyhai papírtörlőre szedve itatjuk le a felesleges olajat a húsról, vagy élére állítva csepegtetjük le a rántott húst, így ropogósabb és levegősebb marad a bunda, nem szívja be a zsírt magába.
Azon melegében tálaljuk a bécsi szeletet. Fogyasztás előtt citrommal csepegtessük meg.