A zabkása olcsó, egészséges, reggelire kiváló, és elkészíteni is nagyon egyszerű:
- Szinte bármelyik üzletben kapható már natúr, teljes- vagy aprított szemű zabpehely. A teljes szemű ropogósabb marad, az aprított pedig szétfő, ezért vegyesen talán a legjobb elkészíteni.
-
Vízben, tejben, de növényi tejpótló italokban is főzhetjük a zabkását, ha tejjel készül, érdemes jobban odafigyelni, mert könnyebben odaég. Egy csipetnyi sót hozzáadva csak mélyítjük az ízét.
- Ha kész a zabkása, jöhet az ízesítés: banán, mazsola, gyümölcsök, aszalt gyümölcs, méz, méz, fahéj, gyömbér, kakaópor, kókuszreszelék, vagy egy kis szerecsendió is pompássá teszi az ételt.
A még krémesebb állag érdekében össze lehet keverni joghurttal.
Sós ízvilágú zabkása is készíthető, ha zöldségekkel, fűszerekkel ízesítjük.
Olvass többet a zabkásáról itt.