A megmosott mangót élére állítjuk, így lesz majd ugyanis párhuzamos a kés pengéje a gyümölcs lapos magjával. Lehető legközelebb a maghoz levágunk egy darabot a mangóból, jobbról és balról is. (Elképzelhető, hogy csak többszöri próbálkozás után találjuk el az ideális távolságot, óvatosan beleeresztjük a mangóba a kést felülről, ha elakad a magban, kicsit kijjebb próbálkozunk, és így tovább, amíg gond nélkül le nem siklik a kés pengéje a vágódeszkáig.) Mindkét gyümölcsdarabot húsával felfelé a munkalapra tesszük, és óvatosan hosszanti és függőleges irányban is bevagdossuk/ bekockázzuk a mangó húsát, ügyelve, hogy a héjat ne vágjuk át. (Legideálisabb, ha a gyümölcskockák kb. 1,5 cm-esek.) Ezután megfogjuk a bevagdosott mangót, és egy könnyed mozdulattal kifordítjuk. Nem marad más hátra, mint egy kisebb késsel könnyedén levagdosni a mangókockákat a héjról. A másik darabbal is így járunk el.