Minden esetben a vásárolt gombát hűtőszekrényben, 2-8 °C között tároljuk, a felhasználásáig. A gombatálcákat a termelők egy speciális perforált fóliával látják el. Ez a fólia megakadályozza, hogy a gomba kiszáradjon és a romlási folyamatokat is lassítja. Ezért az első felhasználásig tartsuk rajta.
A kimért csiperkegombát függetlenül attól. hogy miben vásároltuk, célszerű áttenni egy papírzacskóba vagy frissen tartó tálba, és így tárolni a hűtőszekrényben.
A felhasználni kívánt gomba mindig friss, ép és tiszta legyen. Azok a darabok, amelyeken esetleg féreg-, rovar- vagy csigarágás van, nyálkásak, fagyottak, fogyasztásra alkalmatlanok. Fontos, hogy mindig friss és tiszta gombát fogyasszunk, mert a gombákban az érési-romlási folyamatok rendkívül gyorsan tudnak indulnak meg, a romlásban lévő vagy romlott gomba és az abból készült étel mikroorganizmusokat, mérgező bomlástermékeket tartalmaz, így táplálkozási és élvezeti értéke is igen kicsi.
Javasolt kérdések
kérdés | Kategória | Válaszok | Megtekintések | Tevékenység |
---|---|---|---|---|
Ha gyümölcsöt, zöldséget fogyasztok a hűtőből, mire figyeljek? | tárolás | 0 | 2.4ezer | '15 Nov |
Meddig áll el a citromlé? | tárolás | 0 | 4.7ezer | '17 Aug |
Mit kezdjek a kihajtott hagymákkal? | tárolás | 0 | 3.9ezer | '17 Aug |
Hogyan tároljam a sütőtököt? | tárolás | 0 | 2.9ezer | '17 May |
Honnan tudom, hogy friss-e a sütőpor? | tárolás | 1 | 2.3ezer | '15 Nov |