HIRDETÉS

Minden esetben a vásárolt gombát hűtőszekrényben, 2-8 °C között tároljuk, a felhasználásáig. A gombatálcákat a termelők egy speciális perforált fóliával látják el. Ez a fólia megakadályozza, hogy a gomba kiszáradjon és a romlási folyamatokat is lassítja. Ezért az első felhasználásig tartsuk rajta.
A kimért csiperkegombát függetlenül attól. hogy miben vásároltuk, célszerű áttenni egy papírzacskóba vagy frissen tartó tálba, és így tárolni a hűtőszekrényben.
A felhasználni kívánt gomba mindig friss, ép és tiszta legyen. Azok a darabok, amelyeken esetleg féreg-, rovar- vagy csigarágás van, nyálkásak, fagyottak, fogyasztásra alkalmatlanok. Fontos, hogy mindig friss és tiszta gombát fogyasszunk, mert a gombákban az érési-romlási folyamatok rendkívül gyorsan tudnak indulnak meg, a romlásban lévő vagy romlott gomba és az abból készült étel mikroorganizmusokat, mérgező bomlástermékeket tartalmaz, így táplálkozási és élvezeti értéke is igen kicsi.

HIRDETÉS

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS