Minden esetben a vásárolt gombát hűtőszekrényben, 2-8 °C között tároljuk, a felhasználásáig. A gombatálcákat a termelők egy speciális perforált fóliával látják el. Ez a fólia megakadályozza, hogy a gomba kiszáradjon és a romlási folyamatokat is lassítja. Ezért az első felhasználásig tartsuk rajta.
A kimért csiperkegombát függetlenül attól. hogy miben vásároltuk, célszerű áttenni egy papírzacskóba vagy frissen tartó tálba, és így tárolni a hűtőszekrényben.
A felhasználni kívánt gomba mindig friss, ép és tiszta legyen. Azok a darabok, amelyeken esetleg féreg-, rovar- vagy csigarágás van, nyálkásak, fagyottak, fogyasztásra alkalmatlanok. Fontos, hogy mindig friss és tiszta gombát fogyasszunk, mert a gombákban az érési-romlási folyamatok rendkívül gyorsan tudnak indulnak meg, a romlásban lévő vagy romlott gomba és az abból készült étel mikroorganizmusokat, mérgező bomlástermékeket tartalmaz, így táplálkozási és élvezeti értéke is igen kicsi.