Igen feldobhat egy-egy süteményt, ha a fondant/étbevonó felületre cukormáz mintát készítünk sablon segítségével. Kicsit bonyolultabb, mintha csak megszórnánk, viszont több előnye is akad: egyrészt strapabíróbb, szállíthatóbb, másrészt nagyon mutatós, harmadrészt a torták/sütemények oldala is díszíthető ezzel az eljárással.
Amit tennünk kell:
A behűtött, kemény felületre ráhelyezzük a sablont, egy spatula segítségével áthúzzuk rajta a cukormázat (jóval sűrűbbet kell készíteni az írókázáshoz a megszokottnál), majd felemeljük a sablont. Néhány perc után kemény lesz.
Sötét, színes felülre fehér mázat érdemes, világos felületre pedig kakaóval/ételfestékkel színezettet érdemes kenni.
Jó munkát!
(A tippet köszönjük szekelyanna felhasználónak)