Amire szükséged lesz:
1. mag
2. tál
3. konyhai szűrő
4. víz
Magok előkészítése:
A magokat be kell áztatni, de egyszerre csak annyit, amennyi a szűrő alján egy rétegben elfér. Az áztatás időtartama pár órától egy napig terjedhet, ezt a csomagoláson feltüntetik.
Csíráztatás:
A szűrőt a magokkal helyezd vízzel teli tálra, hogy párolgó víz nedvesen tartsa a magokat! Mosd át őket naponta kétszer folyóvíz alatt, hogy felfrissítsd a zöldet! A csíráztatás idejét szintén megtalálod a csomagoláson. Az ideális hőmérséklet csíráztatáshoz 17-21°C, védjük őket a tűző napfénytől!
Fogyasztás:
A csírákat fogyaszthatjuk nyersen szendvicsben, salátában, vagy akár megszárítva és lisztté őrölve különböző sütemények alapanyagaként. Csírás recepteket itt találsz.
A csíráztatásról pedig itt olvashatsz bővebben.