Címkék:
napraforgó olaj
vaj
szódavíz
finomliszt
tojás
cukor
só
palacsintatészta
francia palacsinta
túrós palacsinta
- A tojásokat alaposan habosítsuk fel.
- Ne feledkezzünk meg a csipetnyi sóról, ami nagyanyáink szerint minden édes tésztához szükséges.
- Ízlés kérdése, hogy a tejet fele rész szódával helyettesítjük-e vagy sem.
- Egy kis cukrot is adhatunk a tésztához, de tényleg csak egészen keveset, különben csúnyán leég majd a palacsinta.
- A sütést megkönnyítendő, némi zsiradék hozzáadása mindenképpen javasolt: rajtunk áll, hogy olvasztott vajat vagy olajat csorgatunk a tésztába.
- Akár a kézi, akár a gépi habverőt hívjuk segítségül, keverjük csomómentesre a palacsintatésztát.
- A tökéletes palacsinta tésztája tejszínsűrűségű.