HIRDETÉS

  1. A tojásokat alaposan habosítsuk fel.
  2. Ne feledkezzünk meg a csipetnyi sóról, ami nagyanyáink szerint minden édes tésztához szükséges.
  3. Ízlés kérdése, hogy a tejet fele rész szódával helyettesítjük-e vagy sem.
  4. Egy kis cukrot is adhatunk a tésztához, de tényleg csak egészen keveset, különben csúnyán leég majd a palacsinta.
  5. A sütést megkönnyítendő, némi zsiradék hozzáadása mindenképpen javasolt: rajtunk áll, hogy olvasztott vajat vagy olajat csorgatunk a tésztába.
  6. Akár a kézi, akár a gépi habverőt hívjuk segítségül, keverjük csomómentesre a palacsintatésztát.
  7. A tökéletes palacsinta tésztája tejszínsűrűségű.

HIRDETÉS

ezt olvastad már?
még több cikk
kapcsolódó receptek

HIRDETÉS